VIERING 120 JAAR BESTAAN KERK MIDDELIE


KERK MIDDELIE 120 JAAR

Eind 2019 is het 120 jaar geleden dat de doops-gezinde kerk van Middelie in gebruik is genomen. Dit vieren we op 13 oktober vanaf 14:30 uur tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Kerk te Middelie. In een voordracht van Sibrand Martens – schrijver en publicist over de Zeevang - zullen opvallende gebeurtenissen uit het (nabije) verleden passeren, samen met bijzondere personen. Sibrand zal dat op de hem kenmerkende wijze in een boeiend verhaal tot leven brengen.

TENTOONSTELLING 

In de tentoonstelling zal een overzicht worden gegeven van de historie van dit voor Middelie kenmerkende gebouw. Aan de hand van foto’s, documenten en bewegende beelden nemen we u mee. Bijzonder daarin is het tonen van de ornamenten die bij sommige diensten werden gebruikt, voorwerpen die zelden te zien zijn. Met een knipoog naar serieuze aspecten komt ook het specifieke van de doopsgezinde gemeente aan de orde. De middag wordt feestelijk afgesloten met een dronk op Kerkje Middelie en een bij behorend hapje.

 

Adres: Middelie 79, 1472 GS Middelie.
Deur open vanaf 14:00 uur

        U bent van harte welkom!

              Toegang is gratis.

Meer informatie:
Jaap van Oostveen, vz. SKM - 06-51150403
jaapvanoostveen@wxs.nl

Deze viering wordt door de Stichting Kerkje Middelie en het Historisch Genootschap “Oud-Middelye” gezamenlijk georganiseerd.