Geen bijeenkomst najaar 2020


CORONAVIRUS   CORONAVIRUS   CORONAVIRUS   CORONAVIRUS
 

Update 23 september 2020: Tot onze spijt vindt het bestuur het nog niet verantwoord om in dit jaar nog lezingen te organiseren. Het coronavirus is ons nog de baas. We hopen dat het volgend jaar weer mogelijk wordt om bij elkaar te komen zonder enig risico. We zijn druk bezig met de nieuwe uitgave van De Post die u in oktober, begin november, in de brievenbus gaat vinden. We blijven u op de hoogte houden van de komende activiteiten!


Het is 25 maart 2020 als ik deze tekst schrijf. Uiteraard zijn al onze externe activiteiten stopgezet. Onze in april geplande Algemene Ledenvergadering in combinatie met een lezing van Margreet Lenstra wordt uitgesteld. Ook de tentoonstelling in het kader van 75 Jaar Vrijheid wordt uitgesteld. We informeren u later dit jaar over ons programma.
Voor nu: pas goed op jezelf en op elkaar!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerst de Algemene Ledenvergadering en dan aandacht voor 75 jaar Bevrijding.
22 April 2020 houden we de Algemene Ledenvergadering. En daarna geven we alle aandacht aan '75 JAAR BEVRIJDING'
De organisatie hiervan doen we samen met de Stichting Kerkje Middelie. De programma indeling staat nog niet geheel vast, zeker is wel dat we mevrouw Margreet Lenstra uit Kwadijk bereid hebben gevonden een lezing te houden over het door haar geschreven boek over haar vader: 764 dagen, herinneringen van een dwangarbeider.
Margreet Lenstra (1960) is werkzaam als educatief medewerker bij een overheidsarchief. Ze heeft door de jaren heen regelmatig gepubliceerd op gebied van (cultuur-)historie. Daarnaast is zij auteur van verschillende toneelstukken en jeugdmusicals.

Weinig mensen zijn bekend met de lotgevallen van Nederlandse dwangarbeiders die in Duitsland tewerk werden gesteld tijdens de Tweede Wereldoorlog.“Ondanks het verbod van de Nazi’s om een dagboek bij te houden heb ik al mijn ervaringen als dwangarbeider opgetekend tussen juni 1943 en juni 1945. De tijd die ik in fabrieken in Berlijn en Neder-Silezië doorbracht was zonder twijfel de zwaarste in mijn leven.” Chris Lenstra (1924-2018) In 764 Dagen heeft Margreet Lenstra op basis van de oorlogsdagboeken van en gesprekken met haar vader zijn tijd als dwangarbeider beschreven. Niet alleen door honger, ziekte en verlangen naar huis, maar ook door zware behandeling, treiterijen en tientallen bombardementen was het een moeilijke tijd. Ook zijn zware terugreis door verwoest Duitsland komt aan bod.

WE ZIJN NOG STEEDS OP ZOEK NAAR FOTO'S DIE BETREKKING HEBBEN OP MIDDELIE IN OORLOGSTIJD EN  HET VIEREN VAN DE VRIJHEID IN MIDDELIE! ZOEKT U MET ONS MEE? WE HOREN GRAAG VAN U! STUUR AUB EEN MAIL NAAR:
oudmiddelie@gmail.com