Determinatiemiddag in Warder 25 mei 2019Aanstaande zaterdagmiddag 25 mei 2019 organiseren de Archeologische Werkgroep Waterland en de Historische Vereniging Warder een determinatiemiddag voor jong en oud. Tussen 14–16 u kunnen belangstellenden diverse bodemvondsten, scherven of andere objecten laten determineren in De Oude School van Warder. 
Met deze determinatiemiddag willen we een vervolg geven aan de succesvolle determinatiemiddag in Zunderdorp (mei 2018) waar diverse inwoners uit Landelijk Noord hun eigen gedane bodemvondsten lieten determineren.
Ook nu weer is het doel om bodemvondsten, scherven en overige objecten uit Warder, Middelie, Hobrede, Axwijk, Oosthuizen, Schardam, Oudendijk en Scharwoude nader te bekijken. Velen weten van een object niet precies wat het voorstelt of hoe oud het eigenlijk is. Daarnaast kunnen er interessante bodemvondsten opduiken die het vermelden waard zijn of voor verdere determinatie in aanmerking komen. Bovendien is het voor onze werkgroep een mooie gelegenheid om in contact te komen met de lokale inwoners, want zij zijn vaak goed op de hoogte van lokale bodemverstoringen waar scherven of ander materiaal naar boven zijn gekomen. Daarnaast kunnen we de bodemvondsten registeren in de Waterlandse vondstendatabase.
De determinatiemiddag heeft als doel archeologie in Waterland te promoten. Inwoners uit Waterland doen regelmatig vondsten in de eigen achtertuin of hebben in het verleden wel eens bodemvondsten gedaan en weten er niet precies het fijne van. Om deze vondsten zichtbaar te maken werkt de werkgroep samen met lokale culturele instellingen en verenigingen om historie, geschiedenis en met name archeologie op lokaal niveau in de belangstelling te zetten.
Informatie en fotomateriaal:
Archeologische Werkgroep Waterland      Historische Vereniging Warder  
Marco Feenstra  (06-14180701)     Julie Hengeveld (06-47093649)